Konkurs-BEZPIECZNE DROGI | |

Ostatnia szansa na wygran─ů

Do końca Konkursu pozostały dwa tygodnie!

Ju┼╝ tylko do ko┼äca grudnia organizatorzy programu „ORLEN. Bezpieczne drogi” przyjmowa─ç b─Öd─ů zg┼éoszenia do Konkursu Inicjatyw. Obecnie zg┼éoszono ju┼╝ ponad 170 akcji na rzecz bezpiecze┼ästwa drogowego, prowadzonych na terenie ca┼éej Polski. Rywalizacja jest bardzo gor─ůca, bo do wygrania s─ů nagrody o ┼é─ůcznej warto┼Ťci 500 tys. z┼éotych.

Je┼Ťli w Twoja firma, szko┼éa, przedszkole czy organizacja prowadzi akcj─Ö na rzecz bezpiecze┼ästwa na drogach, ju┼╝ dzi┼Ť zg┼éo┼Ť j─ů do Konkursu Inicjatyw. Wype┼énij kr├│tki formularz, dost─Öpny na stroniewww.orlenbezpiecznedrogi.pl i walcz o nagrody! Dodatkowo ka┼╝dy, kto zg┼éosi si─Ö do Konkursu otrzyma pakiet powitalny z┼éo┼╝ony z materia┼é├│w promuj─ůcych bezpiecze┼ästwo, m.in. gad┼╝et├│w odblaskowych.

Ka┼╝dy ma szans─Ö

Formu┼éa Konkursu Inicjatyw pozwala kapitule nagrodzi─ç te akcje, kt├│re najbardziej potrzebuj─ů wsparcia, kt├│re dzia┼éaj─ů najsprawniej i kt├│re dobrze wykorzystaj─ů dane im nowe mo┼╝liwo┼Ťci. Organizatorzy programu podkre┼Ťlaj─ů, ┼╝e ka┼╝de dzia┼éanie na rzecz poprawy bezpiecze┼ästwa na polskich drogach jest wa┼╝ne. Dlatego doceniane s─ů akcje og├│lnopolskie, ale i r├│wnie┼╝ nagradzane s─ů te mniejsze – wojew├│dzkie i lokalne Pieni─ůdze, kt├│re otrzymaj─ů laureaci Konkursu, w my┼Ťl regulaminu, zostan─ů wydane na dalsze dzia┼éania w dziedzinie bezpiecze┼ästwa ruchu drogowego. Oficjalne wr─Öczenie nagr├│d laureatom drugiej edycji Konkursu odb─Ödzie podczas Gali Bezpiecze┼ästwa, organizowanej w lutym 2008 roku w Zamku Kr├│lewskim w Warszawie. Na zwyci─Özc├│w opr├│cz nagr├│d finansowych o ┼é─ůcznej puli 500 tys. z┼éotych czekaj─ů statuetki „Z┼éote Tarcze Bezpiecze┼ästwa”.

Je┼Ťli nie wiesz jak stworzy─ç akcj─Ö na rzecz bezpiecze┼ästwa, by by┼éa ona efektywna, skorzystaj z kilku cennych wskaz├│wek umieszczonych na stronie internetowej programu. W zak┼éadce „Konkurs Inicjatyw” dost─Öpny jest poradnik „ABC nowych inicjatyw”, kt├│ry radzi jak zorganizowa─ç, a potem przeprowadzi─ç akcj─Ö, by przynios┼éa ona oczekiwany rezultat.

Dla internaut├│w

Je┼Ťli sam nie organizujesz akcji na rzecz bezpiecze┼ästwa zag┼éosuj na najlepsz─ů inicjatyw─Ö. Wykaz akcji znajduje si─Ö na stronie internetowejwww.orlenbezpiecznedrogi.pl. Co setny internauta, kt├│ry potwierdzi sw├│j udzia┼é w konkursie, otrzyma od organizator├│w specjalny pakiet powitalny. Opr├│cz tego na stronie programu dost─Öpne s─ů m.in. filmy „Eksperyment ┼╗ycie” z udzia┼éem Krzysztofa Ho┼éowczyca, porady mistrza kierownicy, deklaracja i test bezpiecznego kierowcy oraz forum dla internaut├│w.

Organizatorami programu „ORLEN. Bezpieczne drogi” s─ů PKN Orlen i Fundacja „Kierowca Bezpieczny”. Wi─Öcej o akcji oraz regulamin Konkursu Inicjatyw dost─Öpne s─ů na stronie www.orlenbezpiecznedrogi.pl.

Wi─Öcej informacji:

Fundacja „Kierowca Bezpieczny”