Sierpie┼ä 2012 roku to czas niecodziennej i wyj─ůtkowej akcji charytatywnej pod has┼éem

Mila dla Sebastiana”. Celem kt├│rej jest zbi├│rka ┼Ťrodk├│w finansowych na rehabilitacj─Ö podopiecznego Fundacji „Nadzieja” Os├│b Poszkodowanych w Wypadkach Drogowych - Sebastiana ┼üukackiego.

Sebastian to dwudziestosiedmioletni komandos Jednostki Wojskowej FORMOZA, kt├│ry sta┼é si─Ö ofiar─ů bardzo powa┼╝nego skutkach wypadku komunikacyjnego. O┼Ťmiu przyjaci├│┼é Sebastiana - ┼╝o┼énierzy Formozy, zamierza op┼éyn─ů─ç kajakami wysp─Ö Bornholm startuj─ůc i ko┼äcz─ůc wypraw─Ö w Gdyni. ┼╗o┼énierze wyrusz─ů z gdy┼äskiej mariny. Pierwszym celem b─Ödzie dop┼éyni─Öcie do miejscowo┼Ťci Jaros┼éawiec, z kt├│rej dalej obior─ů kurs na wysp─Ö Bornholm. Po op┼éyni─Öciu du┼äskiej wyspy, przyjaciele Sebastiana zamierzaj─ů wr├│ci─ç t─ů sam─ů drog─ů i przyby─ç do Gdyni pod koniec sierpnia. Ca┼ékowity dystans do pokonania to ┼é─ůcznie 400 mil morskich, czyli oko┼éo 700 km. ┼Ürodowisko morskie to domena komandos├│w Formozy.

Mamy nadziej─Ö, ┼╝e ta bezprecedensowa wyprawa, zwr├│ci uwag─Ö na los Sebastiana i Jemu podobnych – podopiecznych Fundacji „Nadzieja”, a przede wszystkim pozwoli komandosom na pozyskanie finansowego wsparcia na powr├│t ich kolegi do zdrowia.

Vide: www.miladlasebastiana.pl